Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinitorta majonézes krumplival és sült hagymával

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A cukkinitortához:
  • 4 db cukkini (kb. 90 dkg)
  • 12 dkg kolozsvári szalonna + füstölt sonka vegyesen
  • 15 dkg kolbász
  • 40 dkg liszt
  • 3/4 csomag sütőpor
  • 40 dkg tejföl
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál szárított petrezselyem
  • 10-15 dkg sajt lereszelve
  • bors ízlés szerint
  • olaj
  • A majonézes krumplihoz:
  • 10 db nagyobb krumpli
  • majonéz
  • tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • A sült hagymához:
  • 6 nagyobb fej hagyma
  • liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A tortához a cukkinit lereszeljük, a szalonnát, a sonkát, valamint a kolbászt apró kockára vágjuk. Ezt az egészet kevés olajon megpirítjuk.

A lisztet egy nagy tálba átszitáljuk, majd beletesszük a sütőport, a tojásokat, a tejfölt, a petrezselymet és a sajt felét. Sóval, borssal még ízesítjük. (Ha a sonka netán sós, óvatosan a sóval). Ezt az egészet összekeverjük a megpirított hozzávalókkal.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kilisztezünk, és a kapott masszát beleöntjük. Kb. 20 percet sütjük, majd ráreszeljük a maradék sajtot, és további 20 percet még sütjük. Mivel nekem hagyományos tűzhelyem van, így pontos hőfokot nem tudok írni, vagyis a sütési idő módosulhat, de mikor a sajt már szép aranybarna, addigra a torta belseje is átsül.

A majonézes krumplihoz a krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. A majonézt a tejföllel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük egy kevés szerecsendióval. Összekeverjük a krumplival, majd fogyasztásig hűtőbe tesszük. Előző este is elkészíthető, akkor az ízek sokkal jobban összeérnek.

A hagymát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. Lisztben megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük.

A cukkinitortát a majonézes krumplival és a sült hagymával tálaljuk.

Megjegyzés

Nem egy könnyű étel, de tényleg nagyon finom. Néhanapján belefér egy ilyen is. - LukiKrisz

Ezek is érdekelhetnek

Friss