Elkészítés: A cukkinit kockázzuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, majd a tejjel együtt turmixoljuk össze.
A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és állandó keverés mellett addig pirítsuk, hogy világos színű maradjon (vigyázzunk, nehogy megbarnuljon). Ekkor vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a cukkinipürét, és keverjük simára. Ezután tegyük vissza a tűzre, adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, majd állandó keverés mellett rotyogtassuk 3 percig.
Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a reszelt sajtot és ízlés szerint a fűszereket. Ezután egyenként keverjük hozzá a tojások sárgáját, majd apránként, óvatosan a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A formákat kenjük ki vajjal, majd szórjuk meg zsemlemorzsával.
Ezután egyenlően elosztva kanalazzuk a formákba a masszát, majd töröljük körbe a formák belső peremét (így a tészta nem ragad a forma falához, és szépen felemelkedik).
Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve azonnal tálaljuk. (Én próbaképpen bent hagytam a kikapcsolt, meleg sütőben, és 15 percig szépen megtartotta a formáját, csak utána kezdett el összeesni.)