Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis zöldséglepény

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és egy 30x20 cm-es, hőálló edényt kikenünk vajjal.
  2. Olajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát, hozzáadjuk a lereszelt és kinyomkodott cukkinit, majd pár percig pirítjuk. Rátesszük a megmosott és összetépkedett spenótleveleket. Pár percig pirítjuk, majd lefedjük, elzárjuk a gázt és félretesszük.
  3. A tojást felverjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a lisztet, és simára keverjük, majd hozzáforgatjuk a felaprított petrezselymet, és belekeverjük a joghurtot. Hozzáadjuk a cukkinit, majd az egészet jól összekeverjük.
  4. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, a tetejére felkarikázott paprikát és koktélparadicsomot teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. Kockára vágva tálaljuk. 

3 TOJÁSOS ALAPRECEPT, AMIT ISMERNED KELL - KONYHAI KISOKOS>>> 

9 GYORS VACSORA, HA VAN OTTHON NÉHÁNY DARAB CUKKINI>>> 

A LEGFINOMABB CUKKINIFASÍRT: EBBŐL MÉG A HÚSIMÁDÓK SEM HIÁNYOLJÁK A HÚST!>>> 

 

Megjegyzés

Magában is finom, de kínálhatunk hozzá tejfölt is. Ez egy jól variálható mutatós zöldséges étel, amit diétázók főételként is fogyaszthatnak, de köretként is finom. Cukkini helyett lereszelt répával is készülhet, spenót helyett medvehagymával is finom. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss