Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis-zöldborsós tészta

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 1 db zsenge cukkini
  • 30 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 1-1,5 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • 20 dkg metélt tészta

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkinit ízlés szerint daraboljuk fel. Az újhagymát kicsit vastagabban karikázzuk fel. A borsót fejtsük ki, ha fagyasztottat használunk, akkor vegyük ki a hűtőből, hogy felengedjen. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra.

    Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Amikor már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá a zöldborsót, majd a cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és pároljuk tovább még pár percig, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Félig lefedve addig pároljuk, míg a leve majdnem teljesen elfő, és a zöldségek roppanósra puhulnak. Ekkor öntsük fel a tejszínnel, óvatosan keverjük össze, majd addig főzzük, míg kissé besűrűsödik, közben többször keverjük meg.

    Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, szűrjük le, a lecsepegtetett tésztát halmozzuk a tányérra, majd kanalazzuk rá a tejszínes-cukkinis zöldborsót, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint még reszelt sajttal is megszórhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin