Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis zöldborsópaprikás

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 70 dkg zöldborsó
  • 2 db közepes cukkini
  • 2 db közepes fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek piros arany (nálam csípős)
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1-2 dl húslé (lehet leveskockából is)
  • 1-2 dl extra szűz olívaolaj
  • 1-2 babérlevél
  • frissen őrölt vegyes bors
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A zöldborsót kifejtem héjából, ha zsenge, pár darabot a héjból mellé teszek, vízbe áztatom. A cukkiniket meghámozom, felkockázom, a hagymát apróra vágom, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágom.

    Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítem az olívaolajat, beleadom a felkockázott hagymát, gyengén sózom. Folyamatosan kevergetve üvegesre dinsztelem, beleadom a zúzott fokhagymát, a kiszemezett zöldborsót, a felkockázott cukkinit, a félretett borsó héját és a babérlevelet, nagy lángon lepirítom.

    Amikor zsírjára sült, felöntöm a húslével, rövid ideig így párolom. Mehet hozzá a paprika, a paradicsom, a piros arany is, fűszerezem a borssal, és rendesen a pirospaprikával. Kevergetve párolom. Hozzáöntöm a bort, hagyom besűrösödni, ha igényli, még sózom, fűszerezem.

    Frissen, melegen tálalom, köretként nokedlit vagy tarhonyát adok mellé, természetesen tejföllel is meglocsolhatja, aki úgy kedveli.

Megjegyzés

Mindenki, aki olvassa receptjeimet, menüajánlómat és a Pasik blogjában barátaimmal írt cikkeinket, tudják, húsimádó vagyok! Néha azonban jólesik egy kis lazításként egy zöldséges pörkölt, paprikás az ember fiának! Ez is ilyen ajánlat.

Persze nem nagyon tudom megtagadni önmagam, bevallom e mellé a recept mellé ezért húspári barátaimnak ajánlok egy laza natúrszeletet, úgy ráadásként.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin