A répát és a cukkinit megmossuk, majd apróra vágjuk. Összekeverjük és hozzáadjuk a zabpelyhet, a csicseriborsólisztet, a ghít és a fűszereket. Végül hozzáadjuk a vizet is, összekeverjük és pár percig állni hagyjuk.
Vizes kézzel golyókat formázunk a tésztából, majd lelapítjuk. A fasírtokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ez a fasírt nagyon egyszerű és finom - a fűszerezést kedvedre tudod váltogatni magyaros, indiai vagy olaszos kombinációkkal. A csicseriborsóliszt és a zabpehely keveréke teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezetedet. Én reggelire is szoktam készíteni valamilyen szósszal vagy valamilyen körettel, zöldségekkel kiváló ebédnek vagy vacsorának, jó kirándulásokra útravalónak is. - vitaik
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!