A lereszeljük a cukkinit egy nagyobb lyukú reszelőn. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Egy tojást egy tányérba ütünk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és villával alaposan összeverjük.
Hozzáadjuk a lereszelt cukkini 1/4 részét, és ízlés szerint az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy teflonserpenyőben olívaolajat hevítünk. Egyenletesen elterítjük benne a cukkinis-tojást.
Mérsékeljük a lángot, majd pár perc alatt szép pirosra sütjük.
Amikor az alsó fele már piros, óvatosan fordítsuk át, hogy a másik oldala is megsüljön. Ezután átcsúsztatjuk egy tányérra, majd tálalásig melegen tartjuk.
A joghurtot egy tálkába tesszük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és az apróra vágott mentát, majd összekeverjük. Ezután betesszük a hűtőbe legalább fél órára, hogy az ízek kellően összeérjenek.