Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis tócsni

MME MME
3 4.5/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukkinis tócsni elkészítéséhez a megmosott cukkinit meghámozzuk (ha zsenge, lehet héjával is), majd lereszeljük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az összezúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet és annyi lisztet, amennyit felvesz. A masszát alaposan összekeverjük.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd evőkanálnyi mennyiséget adagolunk a masszából. Kicsit megnyomkodjuk a tócsni tetejét, és ropogósra sütjük oldalanként kb. 2-3 perc alatt. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.

Megjegyzés

Tejfölt teszünk a tetejére, aki kívánja, reszelt sajtot is szórhat rá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss