Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-tésztás frittata

45 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinitkisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A tojásokat felütjük egy tányérba, majd villával habosraverjük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 
  2. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesrepároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a felkockázott cukkinit is. Alaposan összekeverjük, közben ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, majd pár percig pároljuk, hogy a cukkini még roppanós maradjon.
  3. Hozzáadjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát, összekeverjük, majd ráöntjük a felvert tojást úgy, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle. Ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőbe toljuk.
  4. Közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt készre sütjük (a serpenyő nyelét, ha szükséges, beborítjuk alufóliával, nehogy a sütőben megolvadjon!). Az elkészült frittatát kivesszük a sütőből, majd tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni, és úgy kínáljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss