Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukkinis-sajtszószos tészta csőben sütve

5/5

Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg tészta (spagetti vagy házi metélt)
  • 3-4 db tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • 10 dkg sajt (reszelt)
  • 2 ek olívaolaj
  • A sajtmártáshoz:
  • 15 dkg edami sajt
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 ek liszt
  • 3 dl tej
  • őrölt bors

Elkészítés

    1. A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, enyhén besózzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd alaposan kinyomkodjuk a levét.
    2. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, és pár pillanat után az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Összekeverjük, ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, majd pár perc alatt puhára, de még kissé roppanósra pároljuk. 
    3. A sajtmártáshoz egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel simára keverjük.A tűzre visszatéve ízlés sóval és borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot. Kevergetve kiforraljuk, és pár perc alatt krémes szósszá főzzük.
    4. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerintmajd leszűrjük. A puhára párolt cukkinit egy tálba teszük, majd hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, a sajtszószt és a tésztát. A felvert tojásokat a cukkinis-tésztás-szószos masszához keverjük.
    5. Egy tepsit vagy jénai tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk. 

Megjegyzés

Egy finom, szaftos tészta, a tetején ropogósra sült sajttal, melyet még azok is szeretni fognak akik nem kedvelik a cukkinit.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin