Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukkinis tepsis krumpli

Hozzávalók

  • 35 dkg krumpli
  • 35 dkg cukkini
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • bors
  • 2 db paradicsom
  • 2 ek mascarpone vagy sajtkrém
  • 1 szelet fetasajt
  • 1,5 dl zsírszegény tejszín
  • 1 ek reszelt parmezán

Elkészítés

    1. Megpucoljuk és kb. 2,5-3 mm vastagra felkarikázzuk a krumplit és a cukkinit. Megsózzuk (óvatosan, mert a feta is sós), majd felváltva egy kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe sorakoztatjuk.
    2. Teszünk közé egy-egy összemorzsolt kakukkfűlevelet és egy kevés bazsalikomot, és megborsozzuk. A tetejére paradicsomkarikákat helyezünk, és ráhalmozzuk a mascarponét és a feta sajtot. Végül ráöntjük a tejszínt, és megszórjuk parmezánnal.
    3. 180 fokra előmelegített sütőben a sütő középső rácsára helyezzük, és fóliával lefedve kb. 30-40 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és további 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.

Megjegyzés

Ízesítés szerint bármilyen zöldfűszer használható, akár zúzott fokhagymával is készíthető.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin