Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-tejszínes lasagne

60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A friss bazsalikomleveleket ízlés szerint összevágjuk.
  2. Két evőkanál olajat felhevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lereszelt cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd félig lefedve, pároljuk pár percig. Ezután levesszük a fedőt, felöntjük tejszínnel, majd fedő nélkül, néha óvatosan megkeverve, addig főzzük, még a tejszín kicsit besűrűsödik.
  3. Egy kisebb sütőformába belelocsoljuk a maradék olajat, majd egyenletesen bele kanalazzunk a 2-3 evőkanál cukkinit. Ezután ráteszünk 2 db lasagne lapot, és rákanalazzuk a cukkini 1/3 részét, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezután fedjük be vékonyra szeletelt paradicsommal, majd megszórjuk ízlés szerint friss bazsalikommal. Ebben a sorrendben rétegezzük tovább úgy, hogy a tetejére reszelt sajt kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten, 30-35 perc alatt készre sütjük.

11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>>

9 FELÜLMÚLHATATLAN CUKKINIS TÉSZTA, AMIT TE IS KI AKARSZ PRÓBÁLNI! >>>

13 CUKKINIS EGYTÁLÉTEL, AMIT TE IS AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>>

Megjegyzés

Hús nélkül is nagyon finom, és laktató lasagnet tudunk készíteni. Tálalás előtt érdemes kicsit hűlni hagyni, hogy szépen felszeletelve tudjuk tálalni. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss