Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis-tejszínes lasagne

Hozzávalók

  • 70 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg trappista sajt
  • 3 ek olívaolaj
  • őrölt fehér bors
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 6 db lasagne tésztalap
  • 9 db paradicsom
  • 1 marék friss bazsalikom

Elkészítés

    1. A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A friss bazsalikomleveleket ízlés szerint összevágjuk.
    2. Két evőkanál olajat felhevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lereszelt cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd félig lefedve, pároljuk pár percig. Ezután levesszük a fedőt, felöntjük tejszínnel, majd fedő nélkül, néha óvatosan megkeverve, addig főzzük, még a tejszín kicsit besűrűsödik.
    3. Egy kisebb sütőformába belelocsoljuk a maradék olajat, majd egyenletesen bele kanalazzunk a 2-3 evőkanál cukkinit. Ezután ráteszünk 2 db lasagne lapot, és rákanalazzuk a cukkini 1/3 részét, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezután fedjük be vékonyra szeletelt paradicsommal, majd megszórjuk ízlés szerint friss bazsalikommal. Ebben a sorrendben rétegezzük tovább úgy, hogy a tetejére reszelt sajt kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten, 30-35 perc alatt készre sütjük.

    11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>>

    9 FELÜLMÚLHATATLAN CUKKINIS TÉSZTA, AMIT TE IS KI AKARSZ PRÓBÁLNI! >>>

    13 CUKKINIS EGYTÁLÉTEL, AMIT TE IS AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>>

Megjegyzés

Hús nélkül is nagyon finom, és laktató lasagnet tudunk készíteni. Tálalás előtt érdemes kicsit hűlni hagyni, hogy szépen felszeletelve tudjuk tálalni.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin