A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A friss bazsalikomleveleket ízlés szerint összevágjuk.
Két evőkanál olajat felhevítünk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a lereszelt cukkinit is. Ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd félig lefedve, pároljuk pár percig. Ezután levesszük a fedőt, felöntjük tejszínnel, majd fedő nélkül, néha óvatosan megkeverve, addig főzzük, még a tejszín kicsit besűrűsödik.
Egy kisebb sütőformába belelocsoljuk a maradék olajat, majd egyenletesen bele kanalazzunk a 2-3 evőkanál cukkinit. Ezután ráteszünk 2 db lasagne lapot, és rákanalazzuk a cukkini 1/3 részét, majd megszórjuk reszelt sajttal. Ezután fedjük be vékonyra szeletelt paradicsommal, majd megszórjuk ízlés szerint friss bazsalikommal. Ebben a sorrendben rétegezzük tovább úgy, hogy a tetejére reszelt sajt kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten, 30-35 perc alatt készre sütjük.
Hús nélkül is nagyon finom, és laktató lasagnet tudunk készíteni. Tálalás előtt érdemes kicsit hűlni hagyni, hogy szépen felszeletelve tudjuk tálalni. - kgizike
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!