Cukkinis sütemény

default user icon
8 4.3/5

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl étolaj
  • 35 dkg rétesliszt
  • 40 dkg cukkini (hámozva és reszelve)
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 4-5 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • vaj

Elkészítés

    1. A tojásokat, a vaníliás cukrot, a sütőport, az olajat, a cukrot és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk a meghámozott és lereszelt cukkinit, a lisztet, a mazsolát, a darált diót, és az őrölt fahéjat, majd jól összekeverjük.
    2. Kivajazott, kilisztezett, közepes tepsibe öntjük a tésztát, forró sütőben, erős lángon 10-15 percig sütjk, majd takarékon sütjük tovább kb. 1 órán át. Ha kész, 10 percig hagyjuk hűlni, utána szeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon finom sütemény, amikor készen van, a cukkini nem látható benne.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

jucus51 5 évvel ezelőtt
Én csak most találtam erre a sütire, de megérte elkészíteni. Isteni finom lett!
szcsandy 8 évvel ezelőtt
A süti nagyon finom lett! A lányom készítette el, igaz nem kellett 1 órát sütni. A diót pedig csak apróra vágtuk. Kb. 40 percig sült.
Arti 8 évvel ezelőtt
Csatlakozok az előttem szólókhoz ! Ez a süti egyszerű, és nagyszerű. Nálunk nagyon kapós, én sosem hámozom meg a cukkinit.
Eva V. Baine 10 évvel ezelőtt
Kihagytam: ezt nagyon jol le lehet fagyasztani!Igy mindig lehet valami edesseget adni varatlan vendegeknek, vagy amikor eppen nincs kedves sutotetessel szorakozni. Eva
Eva V. Baine 10 évvel ezelőtt
Ez egy nagyon jo sutemeny! Nalunk a mazsola senkinek nem kell, tobb diot rakok bele, ugyszinten 1-2 kaveskanalnyi diolikort, majd, hogy meg kulonlegesebb legyen: a lisztbe belekeverek kb. 5 deka jominosegu cacao (csokolade)-port. Probaljatok ki! Egy kis tejszinnel, vagy egy gomboc fagyival mellette ez meg elokelo, "unnepi" sutive valhat. Eva
kovacscsaby 10 évvel ezelőtt
Sok csodálatos étel létezik, ez, azok közé tartozik. A feleségem már többször sütött, a család kedvence lett. A barátainknak is nagyon ízlett. Köszönöm a receptet. Csaba
Maheyo 11 évvel ezelőtt
Igaz. Az is, hogy a zsengét nem kell hámozni, meg az is hogy finom.;o)
czmary 11 évvel ezelőtt
Ha zsenge cukiniból készül, akkor nem kell meghámozni, és a kész sütiben ez nagyon jól mutat. Egyébként nagyon finom süti, nálunk mindenki szereti.

Hasonló Receptek