Cukkinis sütemény

default user icon
8 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 30 dkg cukor
  • 2 dl étolaj
  • 35 dkg rétesliszt
  • 40 dkg hámozott és reszelt cukkini
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • 4-5 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásokat, a vaníliás cukrot, a sütőport, az olajat, a cukrot és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk a cukkinit, a lisztet, a mazsolát, a darált diót, és az őrölt fahéjat, majd jól összekeverjük. Kizsírozott, kilisztezett, közepes tepsibe öntjük a tésztát, forró sütőben erős lángon 10-15 perc alatt felhúzatjuk, majd takarékon sütjük tovább. (Kb. 1 óra.) Ha kész, 10 percig hagyjuk hűlni, utána szeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon finom sütemény, amikor készen van, a cukkini nem látható benne.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Ludvigné Üveges Judit 5 évvel ezelőtt
Én csak most találtam erre a sütire, de megérte elkészíteni. Isteni finom lett!
Csonka Andrea 7 évvel ezelőtt
A süti nagyon finom lett! A lányom készítette el, igaz nem kellett 1 órát sütni. A diót pedig csak apróra vágtuk. Kb. 40 percig sült.
Judit 7 évvel ezelőtt
Csatlakozok az előttem szólókhoz ! Ez a süti egyszerű, és nagyszerű. Nálunk nagyon kapós, én sosem hámozom meg a cukkinit.
Eva Vincze-Baine 10 évvel ezelőtt
Kihagytam: ezt nagyon jol le lehet fagyasztani!Igy mindig lehet valami edesseget adni varatlan vendegeknek, vagy amikor eppen nincs kedves sutotetessel szorakozni. Eva
Eva Vincze-Baine 10 évvel ezelőtt
Ez egy nagyon jo sutemeny! Nalunk a mazsola senkinek nem kell, tobb diot rakok bele, ugyszinten 1-2 kaveskanalnyi diolikort, majd, hogy meg kulonlegesebb legyen: a lisztbe belekeverek kb. 5 deka jominosegu cacao (csokolade)-port. Probaljatok ki! Egy kis tejszinnel, vagy egy gomboc fagyival mellette ez meg elokelo, "unnepi" sutive valhat. Eva
Kovács Csaba 10 évvel ezelőtt
Sok csodálatos étel létezik, ez, azok közé tartozik. A feleségem már többször sütött, a család kedvence lett. A barátainknak is nagyon ízlett. Köszönöm a receptet. Csaba
Ma Heyo 10 évvel ezelőtt
Igaz. Az is, hogy a zsengét nem kell hámozni, meg az is hogy finom.;o)
czmary 10 évvel ezelőtt
Ha zsenge cukiniból készül, akkor nem kell meghámozni, és a kész sütiben ez nagyon jól mutat. Egyébként nagyon finom süti, nálunk mindenki szereti.

Hasonló Receptek