Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis sült hal rukkolapestós tésztával

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg linguine tészta
  • A pestóhoz:
  • 15 dkg rukkola
  • 5 dkg dió
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1/2 dl olívaolaj
  • bors
  • A halhoz:
  • 2 nagyobb szelet tengeri halfilé
  • 1 tojás
  • 1 kisebb cukkini
  • liszt
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A rukkolapestóhoz a rukkolát és a diót durván összevágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt egy mixerbe öntjük, és selymesre turmixoljuk. Az olívaolajat érdemes apránként csurgatni. A permezántól kap sósságot a mártás, de ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk.

A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. A halszeletek sózzuk, borsozzuk, kétujjnyi darabokra vágjuk, majd betekerjük a cukkiniszeletekbe. Kevés olajat forrósítunk, majd sütés előtt lisztbe forgatjuk a betekert haldarabokat, mindkét oldalán készre sütjük.

Közben a linguine tésztát lobogó forró, sós vízben al dente megfőzzük, leszűrjük.

A megfőtt tésztára halmozzuk a friss pestót, és a cukkinis hallal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss