Elkészítés: A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ezután szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd hideg vízzel öblítsük le, és csepegtessük le alaposan.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejet. Ezután keverjük simára, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.
Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett tésztát és cukkinit, az apróra vágott bazsalikomot, majd keverjük össze. Ezután öntsük rá a sajtszószt, majd óvatosan szintén keverjük össze.
Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, majd öntsük bele a sajtszószos-cukkinis tésztát. Ezután rakjuk rá a felszeletelt paradicsomot, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd szedjük tányérokra, és úgy kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre