Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukkinis-rukkolás penne

default user icon

Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 6 dkg rukkola + a díszítéshez
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • 20 dkg penne
  • 6 dkg ricotta vagy túró
  • 3 dkg parmezán sajt

Elkészítés

    1. A megmosott és a végektől megszabadított cukkinit kb. 3 cm hosszú csíkokra metéljük. A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát présen áttörjük vagy összezúzzuk, a leöblített rukkolát csíkokra vágjuk vagy falatnyi darabokra tépjük.
    2. A felhevített olajon megpirítjuk a kétféle hagymát. Hozzáadjuk a cukkinit, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk néhány perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a rukkolát.
    3. A pennét a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben haraphatóan keményre (al dente) főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. Közben a ricottát vagy a szitán áttört túrót 2-3 ek főzővízzel simára keverjük.
    4. Végül a pennét összeforgatjuk a ricottás szósszal és a rukkolás cukkinivel. A ráforgácsolt parmezánnal és tetszés szerint rukkolával díszítve tálaljuk.

    9 FELÜLMÚLHATATLAN CUKKINIS TÉSZTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin