Elkészítés: A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, ezután a finomra vágott vöröshagymát adjuk hozzá, amit üvegesre dinsztelünk. Ekkor jöhet bele a csíkokra vágott sonka. Sózzuk , borsozzuk, megszórjuk ízlés szerint bazsalikommal, kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt pár percig pároljuk. Ezután adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát, a megmosott és zsülienre vágott cukkinit, végül tejszínnel dúsítjuk.
70 dkg penne tésztát sós, forró vízben al dente (fogkeményre) főzünk.
Készítünk egy sajtszószt: ehhez a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a felmelegített tejet és a krémsajtot, és kis lángon kevergetve addig főzzük, amíg tejföl sűrűségű nem lesz. Sóval, őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
Egy tepsit vagy jénait kikenünk, meghintjük zsemlemorzsával, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat (tészta-sajtszósz-ragu), ameddig tartanak, majd a tetejét szépen kirakjuk szeletelt mozzarelával és paradicsomkarikákkal.
Előmelegített 180°C-os sütőben 45 percig sütjük. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre