Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-paradicsomos húsgombóc

75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A golyókhoz:
  • 1 fej karfiol
  • bors
  • petrezselyem (őrölt)
  • bazsalikom (őrölt)
  • 1 db cukkini
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csilipaprika
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 3 db tojás
  • 1 ek magkeverék
  • mozzarella (vagy reszelt sajt)
  • olaj
  • 30 dkg tészta (pl. penne, fusilli, spagetti)
  • A paradicsomszószhoz:
  • 3 dl sűrített paradicsom
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • őrölt csilipaprika
  • édesítőszer

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, és robotgépben összeaprítjuk. A fűszerekkel együtt megpároljuk. A robotgépbe tesszük a feldarabolt cukkinit, a répát, a hagymákat és a csilit. Összeturmixoljuk, majd egy tálban összekeverjük a párolt karfiollal, a darált hússal, a tojással és a magkeverékkel.
  2. A masszából gombócokat formázunk, és mindegyik közepébe teszünk 1 db mini mozzarellát. Ezután bő olajban kisütjük a golyókat.
  3.  A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  4. A sűrített paradicsomot felfőzzük, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel, őrölt csilipaprikával és egy kevés édesítőszerrel. Beletesszük a húsgombócokat (vagy külön tálaljuk), és a kifőtt tésztával kínáljuk.

MAROKKÓI HÚSGOMBÓC (KEFTA MKAOUARA )>>> 

BAKONYI HÚSGOMBÓC>>> 

PARADICSOMOS METÉLT TEJSZÍNES HÚSGOMBÓCCAL>>> 

Megjegyzés

Egyszerű, gyors. Hidegen és melegen egyaránt finom. Köret nélkül is megállja a helyét. Azok is szeretik akik egyébként nem "zöldségesek". - Andrea Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss