Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis-padlizsános egytál

Hozzávalók

  • 2 db közepes cukkini
  • 2 db kis padlizsán
  • 1 db kis főzőhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db közepes paradicsom
  • 2 ek olaj
  • 40 dkg darált marhahús
  • bors
  • édes-nemes paprika
  • 1,25 dl zöldségleves-alaplé
  • 10 dkg juh sajt
  • 2 ág rozmaring
  • petrezselyemzöld

Elkészítés

    1. A cukkinit és a padlizsánt megtisztítjuk és megmossuk. A cukkinit félbevágjuk és felszeleteljük. A padlizsánt felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és cikkekre vágjuk.
    2. Az olajat egy nagy serpenyőben felhevítjük. Megpirítjuk rajta a darált húst, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon a hagymákat üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkinit és a padlizsánt, megpároljuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és gyenge tűzön kb. 8 percig pároljuk.
    3. A sajtot kockákra vágjuk. A darált húst és a paradicsomot a zöldségekhez adjuk, és összemelegítjük. A rozmaringot megmossuk, és egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A maradékról lecsipkedjük a levélkéket és durvára aprítjuk.
    4. A zöldséges egytálételt rozmaringgal, sóval és borssal ízesítjük. Megszórjuk a sajtkockákkal, majd a rozmaringgal és petrezselyemzölddel díszítjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin