Elkészítés: A hagymát apróra, a paprikát kisebb cikkekre vágjuk, és kevés olajon elkezdjük fonnyasztani, majd víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ízlés szerint sóval, borssal és egy kis Erős Pistával ízesítjük. (Utólag még módosíthatunk az ízeken.)
A cukkinit és a padlizsánt megmossuk, végeit levágjuk, félbevágjuk. Egy tepsi aljára alufóliát teszünk, olajjal megkenjük, és húsával lefele ráhelyezzük a zöldségeket, és 180 °C-os sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A cukkinit felkockázzuk, héjával együtt a paprikához tesszük. A padlizsán húsát kikaparjuk, és úgy adjuk a paprikához.
Késes botmixerrel pürésítjük. Egy kis mustárral még utólag ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre