A cukkinikarikákat főzzük sós vízben 3 percig, majd hideg vízzel hűtsük le. Kenjük be mindegyiket olajjal, és grillezzük aranyszínűre.
A csirkehúst mossuk meg, vágjuk hosszúkás szeletekre, sózzuk be, és mártsuk a parmezánnal összekevert tojásba. Serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanálnyi olajat, és süssük pirosra a húst. Az olajban pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, öntsük rá a ketchupot, és hagyjuk dinsztelődni.
Pár perc múlva sózzuk, borsozzuk, majd adjunk hozzá Provance-i fűszerkeveréket és egy csipetnyi cukrot. Öntsük a keveréket egy tűzálló tálba, a tetején osszuk el a csirkehúst, a cukkini- és a mozzarellakarikákat. Süssük 30 percig.
Az elkészült ételt tálaljuk szendvicskenyérrel és hosszúkásra szeletelt fokhagymagerezdekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre