Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis lecsó, ahogy Németh Ádám készíti

35 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukkinis lecsó elkészítéséhez az összevágott vöröshagymát és a paprikát egy kevés olajon jól lepirítjuk a barnacukorral. Ha szeretjük csípősen, egy hegyes erős paprikát is apríthatunk bele.
  2. Ha szépen megbarnultak a zöldségek, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kétféle pirospaprikát is. A hámozott paradicsomkonzervet hozzáöntjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  3. Visszatesszük főni, de csak addig, hogy a paprika ne veszítse el a roppanósságát. Ha kell, pici vizet öntünk rá, hogy szaftos maradjon. Egy kis lábasban egy nagy marék bulgurt pár csepp olajon megpirítunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 5-6 perc alatt puhára főzzük.
  4. Egy fél cukkinit nagyon apró kockára vágunk. Ha kész a lecsó, a cukkinit és a bulgurt a vajjal együtt belekeverjük, és lefedve, 5 percre félretesszük pihenni.
  5. Végül az elkészült lecsót tányérba halmozzuk, lágy kecskesajtot morzsolunk rá és pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk.

Nézzétek meg videón is, hogyan készül a cukkinis lecsó kecskesajttal:

Ezek is érdekelhetnek

Friss