Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Cukkinis lecsó kecskesajttal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg zöldpaprika
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 dl étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db daraboltparadicsom-konzerv
  • 1 tk füstölt pirosaprika
  • 1 tk pirospaprika
  • 5 dkg lágy kecskesajt
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 ek barna cukor
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • bors

Elkészítés

    1. A hagymát, és a paprikát kevés olajon jól lepirítjuk abarnacukorral.Ha szeretjük csípősen, egy hegyes erős paprikát is aprítsunk a paprika mellé.
    2. Ha szépen megbarnult, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kétféle pirospaprikát.
    3. A hámozottparadicsom-konzervet hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk.Visszatesszük főni, de csak addig,hogy apaprika roppanós maradjon. Ha kell, egy pici vizet öntünk rá, hogy szaftos maradjon.
    4. Egy kis lábasban egy nagy marék bulgurt pár csepp olajon megpirítunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 5-6 perc alatt puhára főzzük.
    5. Egy fél cukkinit nagyon apró kockára vágunk. Ha kész a lecsó, a cukkinit és gerslitavajjal együttbelekeverjük, és lefedve, 5 percre félretesszük pihenni.
    6. Ha megpuhult a gersli, tányérba halmozzuk, lágy kecskesajtot morzsolunk rá és pár csepp olivaolajjal meglocsoljuk.

      Nézd meg az elkészítését videón >>>

Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hirdetes

Hozzászólások

Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes