Cukkinis lasagne

default user icon
1 2/5

Hozzávalók

  • 60 dkg cukkini (kb. 4 közepes)
  • 9 db lasagne tésztalap
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 8 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sajt
  • 2 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 1 kávéskanál őrölt fehér bors

Elkészítés

    1. A vajat felolvasztjuk egy lábosban, beleszórjuk a lisztet, a szerecsendiót, a fehér borsot, ízlés szerint a sót, majd a zúzott vagy reszelt fokhagymákat. Lassan, fokozatosan hozzáöntjük a tejet (hogy ne csomósodjon), majd 1 dl vizet. Lassú tűzön még kb. 10 percig főzzük, közben kevergetjük.
    2. A cukkiniket vékony karikákra szeleteljükEgy hőálló tálat (kb. 23x31 cm) kikenünk vajjal vagy olajjal, lerakunk az aljába 3 lasagne lapot, rákanalazzuk a mártás harmadát, rátesszük a cukkinikarikákat, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, és meglocsoljuk a mártással. Ismét a lasagne lapok következnek, majd a cukkini, a sajt és a mártás. Így rétegezzük, a tetejét végül a mártással és a sajttal fejezzük be. 
    3. Előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés

Nagyon finom. Szárított és hűtött lasagne lapból is lehet csinálni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bogya Csaba 3 héttel ezelőtt
Nem értem mitől piros a kép,amikor semmilyen olyan hozzávaló nincs írva....talán pirospaprika?

Hasonló Receptek

Magazin