Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukkinis fasírt petrezselymes újkrumplival

Hozzávalók

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 db kisebb cukkini
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szál petrezselyem
  • 1 db csilipaprika
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • 40 dkg újkrumpli
  • 1 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • csalamádé

Elkészítés

    1. Az újkrumplikat áztatás után megkapirgáljuk, és elfőzzük.
    2. A darált húst egy tálba tesszük. A hagymákat és a petrezselymet felaprítjuk, a krumplit és a cukkinit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük, az egészet a tálba tesszük. Ráütjük a tojást, belevágjuk a csilit, megfűszerezzük, és összekeverjük.
    3. Nedves kézzel golyókat formálok a masszából, majd kicsit ellapítjuk azokat. A fasírtokat prézlibe hempergetjük, és forró olajban kisütjük őket. 
    4. Az újkrumplikat egy serpenyőben kevés zsiradékon megsütjük. Amikor már majdnem kész, megszórjuk kevés aprított fokhagymával és petrezselyemmel. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk. A fasírt mellé kínáljuk. 
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin