Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis-káposztás rétes

default user icon
Cukkinis-káposztás rétes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 250 g liszt
  • 1/2 kiskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 150 g spenót
  • 200 g sárga répa
  • 150 g cukkini
  • 200 g káposzta
  • 100 g apróra vágott zöldség (paprika, zeller)
  • 50 g vaj
  • 400 ml tejszín
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál szezámmag
  • bors

Elkészítés

    A tészta hozzávalóit alaposan keverjük össze 200 ml vízzel, majd a hűtőszekrényben kb. fél órán át pihentessük. A megtisztított zöldséget (spenót, cukkini, sárgarépa, káposzta) vág juk apróra. Sós vízben főzzük kb. 3 percig, majd a felesleges folyadékot csepegtessük le. A

    maradék zöldséget a vajban pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a tejszínt és főzzük fel. Ha kihűlt, mixeljük össze, és keverjük el a már megfőtt zöldséggel. Sóval, borssal ízesítsük, és keverjük hozzá a tojásokat is.

    A tésztát egy nedves törlőkendőn nyújtsuk ki, és csepegtessük le olvasztott vajjal. A zöldséges tölteléket tegyük a tészta egyik felé re, majd óvatosan tekerjük fel.

    A két végét hajtsuk be, aztán kenjük meg a tekercset a maradék vajjal, és szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített sütőben 200 °C-on 35 percig süssük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin