A tésztát sós vízben, a csomagoláson feltüntetettek szerint kifőzzük, majd hideg vízzel átöblítjük.
A cukkinit mosás után szárazra töröljük, hámozás nélkül vékony karikákra vágjuk, majd a gombát is feldaraboljuk.
Egy mélyebb serpenyőben, esetleg wokban felmelegítjük az olajat, majd a vékony karikákra vágott hagymát beleöntjük és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a gombát és a cukkinit is, aztán óvatosan összekeverjük. Fedő alatt addig pároljuk, amíg össze nem esnek kicsit a zöldségek. Ez nagyjából 10-15 percet jelent, de az sem baj, ha 20-25 percig tart.
Párolás közben sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, majd óvatosan megkeverjük. Végül ha úgy látjuk, hogy kellően megpuhultak, a tésztát is hozzáöntjük, majd szépen összekeverjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a cukkinis gombás tészta
Ha egy picit szószosabbra szeretnéd készíteni, 2-2,5 dl tejszínt is tehetsz bele a tészta hozzáadása előtt. Ebben az esetben érdemes majd picit összerottyantani a zöldségekkel, a tészta csak ezután keverjük el. A karakteresebb fűszerek kedvelői egy kevés curryvel is kiegészíthetik. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!