Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-gombás pite

90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A cukkinit megmossuk, levágjuk a végeit, majd vékonyan felkarikázzuk. Néhány szeletet félreteszünk.
  3. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a gombát a cukkinivel együtt, és megsózzuk, megborsozzuk.
  4. Miután a cukkini egy kis levet eresztett, hozzákeverjük a leszűrt kukoricát. Egy kevés bazsalikommal és oregánóval ízesítjük, azután lehúzzuk a tűzről, és kissé hűlni hagyjuk a keveréket.
  5. Sütőpapírral kibélelünk egy piteformát, és belesimítjuk a zöldséges keveréket.
  6. A tojásokat felverjük, hozzákeverünk 5 dkg reszelt sajtot, és a formába, a zöldségekre öntjük. Megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és rárakjuk a félretett cukkinikarikákat. Végül aranybarnára sütjük a pitét az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A CUKKINIS-GOMBÁS PITE

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss