Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukkinis-gombás frittata

Hozzávalók

  • 15 dkg csiperke
  • 2 db cukkini
  • frissen őrölt bors
  • liszt (a cukkinihez)
  • 4 ek olívaolaj
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 2 ek tejföl
  • petrezselyem (a díszítéshez)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben a gombát letisztogatjuk, a cukkinit megmossuk, és mindkettőt felszeleteljük. A cukkiniszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és finoman egy kevés lisztbe nyomkodjuk. A felesleges lisztet leütögetjük.
    2. Egy nagyobb, sütésálló serpenyőben felhevítünk 3 ek olívaolajat. A cukkini- és a gombaszeleteket mindkét oldalukon aranybarnára sütjük 3 perc alatt, majd konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. A sütés után visszamaradt, a liszttől esetleg morzsalékos zsiradékot kitörölgetjük a serpenyőből.
    3. A kétféle sajtot lereszeljük, a megtisztított fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A villával felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal és a fokhagymával, majd sóval, borssal ízesítjük.
    4. A maradék 1 ek olívaolajat a serpenyőbe öntjük. Egyenletes rétegben rátesszük a cukkinit és a gombát, majd leöntjük a tojásos keverékkel és az előmelegített sütőben, az alulról számított 2. sínen sütjük kb. 15 percig. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Nincs sütőbe rakható serpenyőd? Kenj ki 1 ek olajjal egy tűzálló tálat, és süsd meg ebben a frittatát, az olaszok tojáslepényét!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin