Cukkinis-gombás fasírt zabpehellyel

Hozzávalók

  • 1 db cukkini (kb. 30 dkg)
  • 2 db csiperke gomba (kb. 15-16 dkg)
  • 1 db korpás zsemle
  • 1,5 dl tej
  • 2 ek zabpehely
  • 2 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • egy csokor kapor
  • egy csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

    1. A cukkinit megmossuk és héjastul lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük és hagyjuk állni kb. 20 percet. A gombát is lereszeljük a reszelő durvább részén. A zsemlét tejbe áztatjuk.
    2. A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk, összekeverjük a gombával, majd hozzáadjuk a két tojást, a kinyomkodott zsemlét, beletesszük a két evőkanál zabpelyhet, ízesítjük apróra reszelt fokhagymagerezddel, apróra vágott petrezselyem és kapor keverékével és egy csipetnyi borssal. Alaposan összedolgozzuk, majd nedves kézzel pogácsákat formázunk.
    3. Olajat forrósítunk. Ha már jó forró, óvatosan beleengedjük a pogácsákat, és közepes lángon világosbarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk, utána tálaljuk. Melegen és hidegen egyaránt nagyon finom.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek