Elkészítés: A 30 deka lisztet a vajjal és a sóval, gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Ezután lefóliázva hűtőbe tesszük pihenni, míg a töltelék elkészül.
A töltelékhez a forró olajon az apróra vágott lilahagymát megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a megmosott, kicsi kockákra darabolt zöldpaprikát, zöld és sárga cukkínit, paradicsomot, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, és közepes tűzön roppanósra pároljuk. Ha elkészült, belekeverjük a kicsi kockákra vágott feta sajtot, és kihűtjük.
A pihentetett omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán vékony késfok vastagra nyújtjuk, majd 4x4 vagy 4x5 négyzetre daraboljuk. Mindegyik tésztanégyzet közepére 1-1 kiskanál cukkiniragut halmozunk, a tészta szélét felvert tojással megkenjük, félbehajtjuk, a szélét az ujjunkkal körbenyomkodjuk, majd villával megdíszítjük.
A pirogokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük tojással, és 190 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percet pihentetjük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre