Egy serpenyőben kókuszzsírt melegítünk fel. Rátesszük a megmosott, felkockázott csirkemell darabokat.
A húst fehéredésig sütjük, ekkor hozzáadjuk a megpucolt, felkarikázott paprikát, a felszeletelt póréhagymát, majd a megmosott és felkockázott cukkinit.
Fűszerezzük bazsalikommal, sóval, borssal, oregánóval, majd felöntjük körül-belül egy dl vízzel. Letakarjuk fedővel és hagyjuk puhulni.
Amikor a hús megpuhult, hozzá adjuk a rizstejszínt. Összekeverjük és fedő nélkül forralunk rajta egyet. Pár perc után kész van.
Elkészítjük a galuskát: egy tálba szitáljuk a barnarizslisztet, a riszlisztet, a kukoricalisztet, hozzáadjuk a sütőport, a tojást, majd összekeverjük. Ekkor hozzáadunk pár csepp citromlét és a felolvasztott vajat. Megsózzuk és hozzá adjuk a chia magot is és hozzá öntünk körül-belül egy dl vizet. Csomómentesre keverjük.
A fazékban vizet forralunk, megsózzuk és adunk hozzá pár csepp olívaolajat. Ha forr, beleszaggatjuk a galuskát. Ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, leszűrjük és a hús mellé kanalazva, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.