Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkínis csirkecomb

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • fél kg padlizsán
  • fél kg zsenge cukkini
  • 1 közepes fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 zsályalevélke
  • 8 nagyobb, alsó csirkecomb
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg sütőkolbász
  • 1 kis ág rozmaring/kakukkfű

Elkészítés

    Előkészítés: A padlizsánt és a cukkínit megmossuk, hámozatlanul kisebb kockákra vágjuk. A padlizsánt fél órára besózzuk, majd leöblítjük, és alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zsályaleveleket megmossuk és felaprózzuk. A csirkecombokat leöblítjük, szárazra törölgetjük.
    Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat). Az olajat felforrósítjuk, minden oldalukon hirtelen megkapatjuk-elősütjük benne a csirkecombokat, majd sütőedénybe tesszük, és meghintjük sóval, borssal. A csirke sütőolajában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a cukkínit és a padlizsánt, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a zsályát, sózzuk, borsozzuk, szegfűszeggel illatosítjuk, majd a csirkecombok mellé-köré halmozzuk. A kolbászt megmossuk, hústűvel megszurkáljuk, a zöldség tetejére tesszük, és a forró sütőben az egészet pirosra sütjük (30-35 perc). A kolbászt felkarikázzuk, a zöldség, illetve a hús tetejére rendezzük, végül rozmaringgal és/vagy kakukkfűvel díszítve a sütőedényben tálaljuk. Párolt rizs, puliszka, burgonyapüré illik hozzá.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 418 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin