Elkészítés: A kifliburgonyákat héjastól kb. 20-25 perc alatt puhára főzöm, lehűtöm. A cukkiniket hámozás nélkül uborkaszeletelőn vékonyra gyalulom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, 2 percre beleteszem a cukkiniszeleteket, épp csak roppanósra puhítom – azonnal jeges vízbe teszem, hogy színüket megőrizzék, majd leszűröm. A burgonyákat vékony karikákra, a salottahagymát egészen apró kockákra, az olívabogyókat kis karikákra, a petrezselyemzöldet pedig finomra vagdosom. Egy nagy tálba helyezem a zöldségeket.
Az öntet hozzávalóit összekeverem, ha szükséges még sózom. A zöldségeket az öntettel összeforgatom, legalább fél órára lefedve a hűtőszekrénybe teszem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre