Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinis burgonyasaláta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db kisebb cukkini (15-20 dkg/db)
  • 50 dkg kifliburgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 salottahagyma (ennek hiányában 1 kis fej lilahagyma)
  • 10 dkg magozott olívabogyó
  • Az öntethez:
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál magos dijoni mustár
  • szűk fél kávéskanál só

Elkészítés

    Elkészítés: A kifliburgonyákat héjastól kb. 20-25 perc alatt puhára főzöm, lehűtöm. A cukkiniket hámozás nélkül uborkaszeletelőn vékonyra gyalulom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, 2 percre beleteszem a cukkiniszeleteket, épp csak roppanósra puhítom – azonnal jeges vízbe teszem, hogy színüket megőrizzék, majd leszűröm. A burgonyákat vékony karikákra, a salottahagymát egészen apró kockákra, az olívabogyókat kis karikákra, a petrezselyemzöldet pedig finomra vagdosom. Egy nagy tálba helyezem a zöldségeket.

    Az öntet hozzávalóit összekeverem, ha szükséges még sózom. A zöldségeket az öntettel összeforgatom, legalább fél órára lefedve a hűtőszekrénybe teszem.

Megjegyzés



További recepteket, fotókat és érdekességeket Habliliom blogjában találsz!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Habliliom
Nagyon örülök! :))))
djke
Kedves Habliliom, most csináltam meg, hát valami fenomenális lett, volt....!!!! köszönöm
szabo87
Kedves Habliliom, Nagyon szépen köszönöm válaszodat :D
Habliliom
Kedves Szabo87, a kifliburgonya salátákhoz ideális, mert főzés közben nem esik szét, mérete kicsi, és mint a neve is mutatja kiflire emlékeztet az alakja. Nagyon gyakori és népszerű burgonyafajta. Ha mégsem sikerül beszerezned, olyan krumpliból érdemes készíteni, amelyik nem fő szét! Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
szabo87
Szia! Nagyon tetszik ez a salátarecept. Különösen, hogy cukkinis. Egy kérdésem lenne: milyen az a kifliburgonya? Mert még igazából nem is hallottam róla. Mivel lehet esetleg pótolni, ha nem tudok olyat beszerezni? Köszi! Szia!

Hasonló Receptek

Magazin