Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-burgonyás tócsni

25 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukkinis-burgonyás tócsni elkészítéséhez a krumplit meghámozzuk és lereszeljük. A cukkinit megmossuk, és héjastul lereszeljük.
  2. Összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kefirt. Megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan összekeverjük.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A masszát egy evőkanál segítségével az olajba szaggatjuk, és a kanál hátával lepényekké simítjuk.
  4. Mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt aranybarnára sütjük fedő alatt. Papírszalvétára szedjük, és forrón tálaljuk. 

Megjegyzés

Megkenhetjük fokhagymával vagy tejföllel, vagy akár mindkettővel. 4 nagy darab tócsnim lett, de süthetünk több kisebbet is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss