Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkínis báránynyársak

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst hártyáitól megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 3 cm nagyságú kockákra vágjuk. Meghámozunk 7 hagymát. A cukkínit megmossuk, végeit levágjuk, és húsát a hagymával együtt kb. fél cm vastag karikákra vágjuk. A cikóriát hosszában kettévágjuk, megmossuk, torzsáját ék alakban kivágjuk. A maradék egy hagymát is meghámozzuk, felaprítjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) kapcsoljuk.
Elkészítés: A vaj felét tűzálló tálba/tepsibe fektetjük, beleszórjuk a vágott hagymát, és a sütőben 5-10 percig pirítjuk. Vágott felével lefelé belefektetjük a cikóriát, sózzuk, borsozzuk, aláöntjük a bort és a húslevest, és 15-20 percig sütjük. A paradicsomot megmossuk, gerezdekre vágjuk. A cikóriára szórjuk a sajttal együtt, és megpirítjuk (grillel is lehet!). Közben a húst a hagyma- és cukkíniszeletekkel felváltva nyársra húzzuk. Felforrósítjuk a maradék vajat egy serpenyőben, és a nyársakat körös-körül 8-10 percig pirítjuk benne. Sóval-borssal ízesítjük, és a sajtos cikóriával tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 515 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss