Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinirudak fokhagymás mártogatóssal

25 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk és kb. 10 cm-es, hüvelykujjnyi darabokra szeleteljük. Ezután besózzuk és pár percet állni hagyjuk.
  2. A zsemlemorzsát, az apróra tört kukoricapelyhet és a fűszereket összekeverjük, majd megforgatjuk benne a cukkinirudakat.
  3. Kevés olajon, serpenyőben aranybarnára sütjük. (Vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, olajjal megspricceljük a felületüket, majd 180 fokos légkeveréses sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. félidőben forgassuk meg!)
  4. A mártogatóshoz a totut krémesre keverjök,  belereszeljük a két gerezd fokhagymát és ízlés szerint sóval ízesítjük.

 

Megjegyzés

Tejmentes és húsmentes. - Ildikó és Anita

Ezek is érdekelhetnek

Friss