Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinipuffancs avokádós salátával

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát, 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, langyosra hűtjük.

A cukkinit durvára reszeljük. Kiterítünk egy konyharuhát, rászórjuk a cukkinit, beterítjük még egy konyharuhával. Megnyomkodjuk, 10 percig állni hagyjuk, addig felszívja a konyharuha a víz nagy részét.

Egy tálba ütjük a tojásokat, felverjük. Megsózzuk, borsozzuk, felaprítjuk a mentát, azt is beletesszük. Egy mozsárban megőröljük a római köményt, ezt is hozzáadjuk. A cukkinit és a lisztet is hozzáadjuk, jól összekeverjük. A chilit apróra vágjuk, a hagymával együtt a masszához adjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk. A masszából kiskanálnyi adagot az olajba teszünk, ellapogatjuk, mindkét oldalát barnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, melegen tartjuk.

A salátát apróra tépkedjük, az avokádót 3 centis kockákra vágjuk, összekeverjük. A citromos majonézt 2 evőknál joghurttal összekeverjük, sózzuk, megborsozzuk. Ezzel összeforgatjuk a salátát, fél órát hagyjuk összeérni.

A salátát tálra tesszük, a tetejére fektetjük a puffancsokat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss