Cukkinipuffancs avokádós salátával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg cukkini
  • 1 fej hagyma
  • 1/4 chili
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • bors
  • olaj
  • 1/2 csokor menta
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1/2 fej római saláta
  • 2 avokádó
  • 1 adag citromos majonéz
  • 2 evőkanál natúr joghurt

Elkészítés

    Elkészítés: Apróra vágjuk a hagymát, 1 evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, langyosra hűtjük.

    A cukkinit durvára reszeljük. Kiterítünk egy konyharuhát, rászórjuk a cukkinit, beterítjük még egy konyharuhával. Megnyomkodjuk, 10 percig állni hagyjuk, addig felszívja a konyharuha a víz nagy részét.

    Egy tálba ütjük a tojásokat, felverjük. Megsózzuk, borsozzuk, felaprítjuk a mentát, azt is beletesszük. Egy mozsárban megőröljük a római köményt, ezt is hozzáadjuk. A cukkinit és a lisztet is hozzáadjuk, jól összekeverjük. A chilit apróra vágjuk, a hagymával együtt a masszához adjuk.

    Egy serpenyőben olajat hevítünk. A masszából kiskanálnyi adagot az olajba teszünk, ellapogatjuk, mindkét oldalát barnára sütjük. Papírtörlőre szedjük, melegen tartjuk.

    A salátát apróra tépkedjük, az avokádót 3 centis kockákra vágjuk, összekeverjük. A citromos majonézt 2 evőknál joghurttal összekeverjük, sózzuk, megborsozzuk. Ezzel összeforgatjuk a salátát, fél órát hagyjuk összeérni.

    A salátát tálra tesszük, a tetejére fektetjük a puffancsokat.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek