Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinipalacsinta feta sajtos mártogatóssal

MME MME
40 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mártogatóshoz a fetát kézzel vagy aprítógép segítségével egészen apró darabokra törjük. A citrom héját 50 ml vízzel, sóval, borssal krémes állagúra keverjük, és a fetához adjuk. Az elkészült fetakrémet tálalásig a hűtőbe helyezzük.
  2. A cukkinipalacsinta elkészítéséhez a lisztet 2 dl vízzel, és a tojásokkal egy habverő segítségével palacsintatészta állagúvá habarjuk és a csilivel, fél tk sóval és némi borssal ízesítjük. A cukkinit lereszeljük, 3 ág kaprot pedig felaprítunk, majd mindkettőt az elkészült masszához adjuk (ha túl híg, akkor még teszünk hozzá lisztet).
  3. 4 evőkanál olajt felhevítünk egy serpenyőben. A cukkini massza felét egy evőkanál segítségével 8 adagra osztjuk, és a felforrósított serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Egy konyhai törlő segítségével a palacsintáról az olajt felitatjuk és 100 fokon a sütőben melegen tartjuk.
  4. Miután az összes cukkinipalacsinta elkészült, a megmosott paradicsomokat beledobjuk egészben a serpenyőbe, míg egy kissé meg nem puhulnak. A cukkinipalacsintákat tányérra helyezzük és a meleg paradicsommal valamint a fetakrémmel együtt kínáljuk, és kaporral díszítjük.

Nézd meg videón, hogy készül a cukkinipalacsinta


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss