Elkészítés: A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, a 2 végét levágjuk, és apró darabokra összevágjuk, majd a fél citrom levével meglocsoljuk, és állni hagyjuk.
Ezután felszeleteljük a zsemlét, és sütőben - szárazon - mindkét oldalát megpirítjuk, ha kész, meglocsoljuk tejjel.
Amikor megszívta magát a zsemle, a cukkinival együtt ledaráljuk, hozzáadjuk a sót, a borsot, a szerecsendiót, a habosra felvert tojásokat, a reszelt sajtot, legvégül a búzadarát.
Palacsintasütőben gyenge tűznél, kevés olívaolajon, merőkanálnyi mennyiségeket kicsit ellapítva, pirosra sütjük mindkét oldalát.
Önálló ételként és körettel is kiváló.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre