Keress receptre vagy hozzávalóra

Cukkinikrémleves medvehagymával

Hozzávalók

  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • 1 db kis zellergumó
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 1 db kisebb petrezselyem gyökér
  • 2 db közepes cukkini /kb. 50dkg/
  • 1db közepes vöröshagyma
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 l víz
  • 1,5 dl kókuszjoghurt (nem lesz kókusz íze a levesnek!)
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csapott evőkanál tápióka keményítő (elhagyható)
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    1. A zöldségeket és a hagymát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk, majd a kókuszzsírban kicsit megpároljuk, sózzuk. A cukkinit vékonyan meghámozzuk, és utána lereszeljük, majd mehet a zöldségekhez, amit felöntünk kb. 1l szűrt vízzel. Közepes lángon főzzük, és közben a megmosott medvehagymát és a petrezselyemzöldet összevágjuk, és hozzáadjuk.
    2. Kevesebb, mint 20 perc alatt megfőnek a zöldségek. Egy botmixerrel lepürésítjük az egészet.
    3. A citromlevet, a kókuszjoghurtot és a tápióka keményítőt egy kis tálban csomómentesre keverjük, majd a forró levesből beleszedünk 1 merőkanálnyit, összekeverjük és hozzáöntjük a fazék tartalmához. Egy habverővel 1-2 percig kevergetve főzzük még a levest. Kóstolás után még lehet sózni, ha szükséges. 
    4. Levesbetétnek nagyon finom a pirított tökmag, nem vegánoknak a szalonnapörc,  vagy amit mostanában mi szeretünk hozzá, a sós banán chips. 

      A paleo hozzávalókat meg tudod rendelni az Ehetemmm webshopban! >>> 

A tápióka keményítő elhagyható, a leves anélkül is finom és krémes lesz. Én akkor szoktam hozzáadni, ha nem azonnal fogyasztjuk el, mert a keményítő nem engedi a vizet és a zöldségeket különválni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin