Cukkinikrém

default user icon
14 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg zsenge cukkini
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • ételízesítő
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkinit uborkareszelőn lereszeljük, majd felhevített olívaolajra öntjük. Sózzuk, megszórjuk ételízesítővel, borsozzuk, és elkezdjük fonnyasztani. Nem kell alá víz, mert a cukkini enged annyi levet, amennyi kell. Addig fonnyasztjuk, amíg a cukkini *rongyos* lesz. Ekkor rászórunk ízlés szerinti mennyiségű, apróra vágott fokhagymát. Egyszer megkeverjük, lehúzzuk a tűzről, kihűtjük. Pirítósra kenve isteni...

Megjegyzés

A családom imádja... nem győzöm csinálni, főleg ha a cukkininek szezonja van. De csak a kicsi, zsenge cukkinik alkalmasak a recepthez.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

yfv xxxxxxvc 2 évvel ezelőtt
Engem is érdekelne h lehet télire kis üvegben eltenni?Cukkini dömping van.
Babai Anita 3 évvel ezelőtt
Épp most készítettem el! Még egy kisebb fej vöröshagymát is raktam alá, és a végén botmixerrel összepürésítettem... Már alig várom, hogy este pirítóssal megkóstoljam! Köszönöm a receptet!!
Varga Alexandra 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom! Köszönöm a receptet! :)
Závotiné Máthé Andrea 5 évvel ezelőtt
Hogyan lehetne mégis télire eltenni fagyasztás nélkül? Valaki tudja? Az egyik ismerősömnek kellene a recept. Köszönöm.
Homolya Alexandra 5 évvel ezelőtt
Nekem csak egy darab cukkinim volt itthon, megcsináltam abból, és nagyon finom lett! Megfonnyasztottam a cukkinit sóval, borssal, borsikafűvel és bazsalikommal, beletettem a fokhagymát, és a végén az egészet összebotmixereltem. Tortillával tálaltam, ketten ettük és nagyon finom volt! Köszi a receptet!
Áldott Imréné 5 évvel ezelőtt
Nagyon fincsi,de én megsütöttem mint a padlizsánt.Olajozott sütőpapírra vágással lefelé, külsejét megkentem,megsütöttem héjából kiszedtem ,foghagymával összeturmixoltam,só bors.Plusz olajat nem raktam bele, mert szerintem felesleges meg így én is tudok belőle enni,most épp diétázom.Másnapra összeértek az ízek,fenséges.Köszi a receptet!
Reviczki Edina 5 évvel ezelőtt
Nagyon is jó ez a recept..:) én egy kevés borssal szoktam még ízesíteni, de a majonéz, meg tejföl sztem butaság... fagyasztani nem érdemes, azonnal elfogy..:) Én ezt a receptet már régóta ismerem, szerintem isteni, csak jól kell megcsinálni :)
6 évvel ezelőtt
Én nem reszeltem le. Vékony karikákra vágtam, fonnyasztottam, jól megfokhagymáztam, oregánóval megszórtam. A leve?! Méghogy elfőzni! Egy klassz, frissen kisült fűszeres kenyérrel szinte kötelező kitunkolni a serpenyőből. Legalábbis mi így tettünk. És ha netán maradna? Zsupsz, be a hűtőbe. Másnap tessék forró pirítósra kenni a jéghideg cukkínit! Valami fenomenális! :D
Szücs Zsófi 7 évvel ezelőtt
Ma megcsináltam cukkinikrémet, szerintem nagyon finom lett, még a 2 éves fiam is kiskanállal tömi magába : ) Annyit módosítottam rajta, hogy hagymás alapot csináltam neki, fűszernek pluszban kapott egy kis bazsalikomot és sót egyáltalán nem tettem rá, mivel az ételízesítő elég sót tartalmaz. Csak egy hatalmas, zsengének nem nevezhető cukkini volt itthon, ezért a belsejét kikapartam, de így lett tökéletes, nem maradt felesleges leve.
Ribánszki Mónika 8 évvel ezelőtt
Akkor valamit nagyon nem jól csináltatok... A cukkinit nem kell sózni előtte, mivel elég sok vizet enged így is... de a párolás során a vizet el kell alóla főzni... Ízlés kérdése ki mit tesz bele még pluszba, mi csak így simán, pirítósra kenjük... nekem eddig mindig bevált. És nagyon finom.... Sajnálom, hogy nem sikerült. Lefagyasztani még nem próbáltam, mert mindig elfogy :-)))

Hasonló Receptek

Magazin