Elkészítés: A 3 egész tojást 30 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 mokkáskanál szódabikarbónával, 1 csomag sütőporral és 2 dl olajjal - elektromos habverővel - habosra keverjük. 40 dkg meghámozott, reszelt cukkinit és 30 dkg lisztet adunk hozzá. 10 dkg jól megmosott, megszikkasztott mazsolát és 10 dkg durvára vágott diót 5 dkg liszttel összekeverünk, mert így a mazsola és a dió nem ül le a sütemény aljára, hanem egyenletesen eloszlik benne. Ezt is a tésztához adjuk, és kiskanálnyi őrölt fahéjjal ízesítjük.
Két püspökkenyér- vagy őzgerincformát alaposan kikenünk, a tésztát belesimítjuk, és forró sütőbe (180 fok) tolva 10 percig erős, majd takaréklánggal tűpróbáig sütjük. A sütés félidejénél a tésztát le is lehet takarni egy tiszta fehér lappal, nehogy a teteje idő előtt megbarnuljon.
A cukkinikenyeret rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Érdemes ekkora, „nagyobb” mennyiségből készíteni, mert a kihűlt tészta fóliába csomagolva sokáig frissen eláll.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre