Elkészítés: Az újhagymák fehér részét apró kockákra vágom, a zöldet felszeletelem és egy mély pohárba helyezem. A cukkinikat almareszelőn lereszelem. A petrezselymet felaprítom, a hagymaszárakhoz adom a többi fűszerrel, keményítővel és a tejföllel együtt.
Olívaolajon üvegesre párolom a hagymát, hozzáadom a cukkinit, sózom, borsozom. Nagyjából 5 perc alatt levet enged és roppanósra puhul. Ezalatt a pohárban botmixerrel elegyítem a tejfölt és a mustárt a zöldekkel, valamint a keményítővel. A félpuhára párolt cukkinihez adom, egyet forralok rajta.
Melegen is fogyasztható, de hidegen egészen csodás! A kész főzeléket hagyom szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtőszekrényben tárolom fogyasztásig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre