A római tálat legalább 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukkinit megmossuk. A fele mennyiséget meghámozzuk, és a végek levágása után durvára daraboljuk.
A tojásokat felverjük, és a citromlével, valamint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a reszelt sajtot, majd simára dolgozzuk. Végül belevegyítjük a cukkinidarabokat és az aprított petrezselymet.
A római tálat vékonyan kivajazzuk, és beletöltjük a masszát. A maradék cukkinit legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük, elosztjuk a massza tetején, és ráforgácsoljuk a maradék vajat.
A lefedett tálat a hideg sütőbe toljuk, és a felfújtat 200 fokon (légkeverésnél 180 fokon) 30 percig pároljuk. Ezután levesszük a tetőt, és a felfújtat további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje kissé kérges lesz. Petrezselyemlevéllel és félbevágott koktélparadicsomokkal díszítve tálaljuk.