Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinifelfújt római tálban

default user icon
Recept és fotó: RÖMERTOPF® / Trendxpress

Hozzávalók

  • 50 dkg cukkini
  • 4 db tojás
  • 2 ek citromlé
  • bors
  • frissen reszelt szerecsendió
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg reszelt parmezán
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld + a díszítéshez
  • 4 dkg vaj
  • koktélparadicsom

Elkészítés

    1. A római tálat legalább 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukkinit megmossuk. A fele mennyiséget meghámozzuk, és a végek levágása után durvára daraboljuk.
    2. A tojásokat felverjük, és a citromlével, valamint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Hozzáadjuk a lisztet, a tejet és a reszelt sajtot, majd simára dolgozzuk. Végül belevegyítjük a cukkinidarabokat és az aprított petrezselymet.
    3. A római tálat vékonyan kivajazzuk, és beletöltjük a masszát. A maradék cukkinit legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük, elosztjuk a massza tetején, és ráforgácsoljuk a maradék vajat.
    4. A lefedett tálat a hideg sütőbe toljuk, és a felfújtat 200 fokon (légkeverésnél 180 fokon) 30 percig pároljuk. Ezután levesszük a tetőt, és a felfújtat további 10-15 percig sütjük, amíg a teteje kissé kérges lesz. Petrezselyemlevéllel és félbevágott koktélparadicsomokkal díszítve tálaljuk.

    Minden, amit a római tálról tudnod kell >>>

    Rengeteg recept római tálhoz >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin