Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cukkinitócsni

2 5/5

Hozzávalók

  • 1 db cukkini (kb. 2 kg)
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • pirospaprika
  • 20 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 4 dl olaj

Elkészítés

    1. A cukkinit hámozzuk, magjait kikaparjuk, és lereszeljük nagylyukú reszelőn. A hagymát is hozzáreszeljük, beleütjük a tojást. A fokhagymát belereszeljük, a petrezselyemzöldet kicsire aprítjuk és hozzáadjuk. Összekeverjük ízlés szerint a fűszerekkel, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy közepes sűrűségű legyen.
    2. Felhevített, nem bő olajba kb. 2 evőkanálnyi masszát belepúpozunk, és a kanállal megfelelő vastagságig lapítgatjuk. Oldalanként 3-3 percig sütjük. Vékonyabban ropogósabb lesz. Papírtörlőre szedve, lecsöpögtetve, frissen tálaljuk. 2 dl tejfölbe reszelünk fokhagymát, sózzuk, a legfinomabb mártogató hozzá.

    ZÖLDFŰSZERES BURGONYAROPOGÓS (TÓCSNI) 

    RAKOTT TÓCSNI CSIRKÉVEL ÉS SPENÓTTAL 

    SAJTOS TÓCSNI MARADÉK KRUMPLIPÜRÉBŐ 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

luxaniko
Isteni finom lett. Köszi Lisztet csak annyit érdemes tenni, hogy egy kicsit összeálljon, a lehető legkevesebbet. Én a cukkinít reszelés, sózás után átnyomkodtam, mert nagyon sok levet ereszt. Jó étvágyat kívánok mindenkinek, és köszi a receptet!
kkender
Kb. mennyi liszt kell hozzá?

Hasonló Receptek

Magazin